• BIST 4.896,07
  • Altın 1221.645
  • Dolar 19.163
  • Euro 20.9113
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara -1 °C

Fatih Altaylı '1 dolar 22 lira olacak iddiası'nı yorumladı: 'Erken seçim ihtimali...'

Fatih Altaylı '1 dolar 22 lira olacak iddiası'nı yorumladı: 'Erken seçim ihtimali...'
Fatih Altaylı, gazeteci Şeref Oğuz'un Katar ile uzatılan SWAP anlaşmasında 1 doların 22 Türk lirası olarak sabitlendiği iddiasını değerlendirdi.

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı gazeteci Şeref Oğuz, Cüneyt Özdemir'in kanalına konuk olmuş ve burada yaptığı açıklamada Katar ile uzatılan SWAP anlaşmasında (Türk Lirası - Katar Riyali takas anlaşması) 1 doların 22 Türk lirası olarak sabitlendiğini iddia etmişti. Oğuz'un açıklamaları büyük ses getirmişti. 

"AÇIKLAMASI YALANLANMADI"

Oğuz'un bu açıklamalarını değerlendiren  Fatih Altaylı, "Şeref Oğuz bunu diyorsa bir bildiği vardır. Çünkü geçmişte AK Parti iktidarına ve o iktidarın ekonomi politikalarını arka planda da olsa hala belirleyen isimlere çok yakındı ve bu yakınlıklar bir günde kopmaz. Zaten Şeref Oğuz dostumun bu açıklaması hiçbir şekilde yalanlanmadı." diye yazdı.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ

Altaylı, "Anlaşma 1 yıllık olduğuna göre, bu bilginin manası şu. Hükümet 1 yıl sonrası için dolar kurunu 22 TL olarak öngörüyor. Yine aynı hesapla, enflasyonun da yüzde 50’nin üzerinde olacağını öngördükleri ortaya çıkıyor. İktidarın son yıllardaki ekonomi tahminlerinin gerçekleşme oranındaki isabete bakarak, bu tahminin ne kadar sapacağını hesaplamak da olası, bu sapma gerçekleşmeden önce yaz aylarında bir erken seçim ihtimali çıkarmak da." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 6675 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Halk Gündem | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim